Reünie Special Olympics Team NL 2023 en afscheid Ragna

Vrijdag 1 maart was de reünie van Special Olympics Team NL bij Hal22 in Utrecht. Afgelopen juni namen zij deel aan de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn.

Lees meer

Vrolijk weerzien

In Hal22 in Utrecht kwamen alle sporters vol enthousiasme weer bij elkaar. Blij om elkaar weer te zien en blij om weer even de ‘Berlijn-bubbel’ in te stappen. Niet alleen sporters en coaches waren uitgenodigd voor deze reünie, ook de bestuursleden van Special Olympics Nederland en vertegenwoordigers van de sponsoren, die dit avontuur mogelijk hebben gemaakt, waren aanwezig. Als ware Play Unified activiteit werd iedereen uitgedaagd voor een potje bowlen. De spares en strikes verschenen in veelvoud op de scoreborden en werd er na elke worp gejuicht!

Nadat de laatste kegels omgegooid waren ontvingen de sporters en coaches een prachtig fotoboek waarin hun avonturen tijdens de Special Olympics World Games in Berlijn zijn vastgelegd. Met groot plezier werd er druk door het boek gebladerd, waarna de mooie herinneringen weer volop besproken werden.

Afscheid Ragna

De middag stond ook in het teken van het afscheid van Special Olympics directeur Ragna. Na 15 geweldige jaren neemt zij afscheid en gaat zij een nieuw avontuur tegemoet bij More2Win. 15 bijzondere jaren waarin zij onder andere aan het begin stond van de #PlayUnified campagne waarin 19 Nederlandse topsporters werden uitgedaagd door Special Olympics sporters. Jaren waarin sportieve ontmoetingen werden gerealiseerd op scholen, universiteiten, bedrijven en natuurlijk op de sportvelden. Ragna heeft met haar passie en enthousiasme velen geïnspireerd om verder te kijken dan de verstandelijke beperking, om je te verwonderen en leren van wat juist wel kan, met daarin altijd de sporter die centraal staat.  

Hoe bedank je iemand die zoveel voor vele mensen heeft betekend? Sporter en kunstenaar Jaïr heeft het verhaal van Ragna samengevat in een schilderij en overhandigde dit vol trots. Het afscheid werd afgesloten na vele ontroerende woorden van voorzitter Erik de Winter, sporter en ambassadeur Lize en Ragna zelf.

Afscheid voor even, want de meeste sporters zijn alweer volop in training voor de Special Olympics Nationale Spelen 2024 in Breda en Tilburg. We kijken er nu al naar uit om iedereen daar weer (in actie) te zien! En Ragna zien we ook terug in Breda en  Tilburg want wij weten dat zij als trouwe supporter de sporters niet kan missen.

Bekijk de foto’s van de reünie op onze Facebook pagina.