Een nieuw begin voor de Athlete Leader Commissie

Begin deze maand kwam de Athlete Leader Commissie in nieuwe samenstelling bij elkaar in Utrecht. Na een spannende sollicitatieprocedure treden maar liefst zeven nieuwe Athlete Leaders toe aan de commissie, waardoor het totale aantal nu op 11 Athlete Leaders komt.

Lees meer

Een goed begin

Met een grote glimlach en veel energie komen de Athlete Leaders aan in Utrecht. Klaar om aan de slag te gaan. De meeste Athlete Leaders kennen elkaar van deelname aan evenementen en World Games, wat direct leidt tot levendige gesprekken.  

De bijeenkomst staat in het teken van kennismaken en het verstrekken van informatie. Wat wordt er eigenlijk van je verwacht als je Athlete Leader bent? Welke evenementen staat er op de planning dit jaar? Wat staat ons te wachten qua opleiding?

Een belangrijk onderdeel is het uitwisselen van kennis en ervaringen. Iedere Athlete Leader heeft zijn/haar eigen drijfveer om Athlete Leader te worden. Alex is heel duidelijk in zijn antwoord:  “Om mensen te laten zien dat wij er ook bij horen!” Een luid instemmend geluid volgt van de anderen: “Daar ben ik het mee eens!”

Officieel moment

Belangrijk punt op de agenda was het tekenen van de overeenkomst en het uitreiken van de Athlete Leader kleding. Met bevende handen werden de handtekeningen gezet, terwijl mentoren en ouders vol trots toe keken. Vol trots werd vervolgens de kleding getoond en daar hoort natuurlijk een teamfoto bij:


Athlete Leadership Academy

De Athlete Leaders zijn ook begonnen met de Athlete Leadership Academy. Deze speciaal ontwikkelde opleiding biedt de Athlete Leaders alle tools die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen als Athlete Leader, zowel op het sportveld als daarbuiten, en om een voorbeeld te zijn voor andere sporters met een verstandelijke beperking in Nederland.

In het eerste deel van de opleiding zijn de sporters aan het denken gezet over zichzelf. Iets wat voor veel mensen erg lastig is, maar desondanks toch heel belangrijk is. Bij een vraag over persoonlijke karaktereigenschappen raken Peter en Brian in gesprek. “Jij komt mij echt over als een heel eerlijk persoon én je bent super sportief!”, zegt Brian enthousiast tegen Peter. Ietwat beduusd bedankt Peter Brian voor zijn reactie en gebruikt dit compliment om zijn antwoorden op de vragen te heroverwegen en aan te vullen.  

Al met al een zeer geslaagde eerste bijeenkomt. We kijken uit naar de volgende bijeenkomst. Welkom Alex, Annemieke, Baries, Brian, Imra, Lisanne, Lotte, Marlinde, Peter, Tanja en Tim! We wensen jullie heel erg veel succes én plezier als Athlete Leader voor Special Olympics Nederland.