Nationaal Sneeuwsport Evenement in Uden geannuleerd

Het Special Olympics Nationaal Sneeuwsport Evenement in Uden op zondag 15 maart is geannuleerd in verband met de corona uitbraak. 

Lees meer

Vanuit het RIVM of de lokale overheid is op dit moment nog geen opdracht gegeven om evenementen te annuleren. Toch hebben Special Olympics Nederland en organisator WSG Uden in goed overleg besloten het evenement niet door te laten te gaan op basis van de onderstaande argumenten:

  • In Noord Brabant (ook in Uden) zijn meer besmettingen dan elders in het land en daardoor gelden strengere maatregelen (thuisblijven bij milde klachten) waardoor de bezetting van vrijwilligers onzeker is. Hetzelfde geld voor onze sporters.
  • De organisatie verwacht dat het handhaven van de richtlijnen rondom sociale interactie tijdens het evenement moeilijk te handhaven zijn (2 meter afstand, geen handen schudden, niet knuffelen of zoenen, etc.).
  • Veel deelnemers zijn woonachtig in woongroepen en de organisatie wil geen mogelijke bron van besmetting vormen voor die woongroepen.
  • Overige evenementen van de skischool van Ski en Snowboardclub De Schans om deze redenen ook worden verplaatst.

Bart Maas, organisator: ”Wij zijn van mening dat door bovenstaande argumenten er geen sprake kan zijn van een Special Olympics evenement zoals deze hoort te zijn: sportief, gezellig en zonder gezondheidszorgen.
Wij zullen op zoek gaan naar een nieuwe datum voor de Nationaal Sneeuwsport evenement. De verwachting is dat dit pas kan gaan plaatsvinden in wintersportseizoen 2020 – 2021.”